2006. december 4.

Szilamer miolock - a normális OFF gomb Mio A701-hez

A Mitac Mio A701 egyik hiányossága, hogy nincsen rajta OFF gomb. Azaz nem lehet kikapcsolni a képernyőt, és gombnyomásra visszakapcsolni úgy, hogy lock-olva maradjanak a gombok. Arra van mód és lehetőség, hogy lock-oljuk a készüléket, azonban az unlock már csak képernyőn át működik. A képernyő kikapcsolását pedig csak segédprogrammal lehet elérni. Azonban zsebben hordva a készüléket az unlock-olhatja magát. Ezt hivatott kiküszöbölni Szilamer által fejlesztett miolock nevű segédprogram.

Bár Szilamer nem A701 tulajdonos, Qtek 9000 gépére is kifejlesztette, és tesztjei során megosztotta velem az A701-es verziót, ami már nagyon jó szolgálatot tesz az én gépemen. :-) a program nem ad mindenre megoldást, és nem paraméterezhető, azonban sokkal jobban érzem magam, mio-ta ez fut a gépemen. Tisztább, szárazabb...

Szilamer miolock funkciói

  • a fotó gomb lesz az LCD on/off + lock/unlock funkció
  • minden gombot letilt lock-oláskor
  • bejövő hívásnál csak piros és zöld gomb él
  • bejövő hívásnál világít a képernyő, de nem él, csak ha felvettük
  • hívás alatt lehet kezelni a gépet, él a képernyő
  • hívás után lekapcsol a gép vissza lock-ba
  • nincsen unlock képernyő (nem kell ugyanis)
  • nem lesz véletlenül zsebben unlock-olt képernyő többé
  • ha létrejön az ActiveSync kapcsolat a PDA és a PC között, akkor unlock-ol magától
  • bármilyen véletlen (pl. event/notofication) képernyő-bekapcsolásnál is lock-ban marad fotó gomb kioldásig
  • mikor megnyomjuk a fotó gombot, nem Suspend-be megy a gép, hanem hanem teljesen lekapcsolja "csak" az LCD-t (zenehallgatás zsebben funkció)

Kötelező beállítások, installáció

Ha nem az alábbiak alapján állítod be a géped, akkor a Szilamer miolock nem fog megfelelően működni! Ha nem működik megfelelően a géped, annak az is lehet az oka, hogy nem kompatibilis a Szilamer miolock jelenlegi verziója a gépeden lévő ROM-mal. A szoftver jelenleg a gyári R65.3 verzióval kompatibilis 100%-osan!

  1. A miokbpatch.exe fájlt másold be a PDA-don a \Windows\StartUp\ könyvtárba.
    Erre azért van szükség, mert a gép indításakor legalább egyszer felül kell írni a PowerPolicyNotify rendszerhívásokat. Ha nem futna le induláskor, akkor nem maradna a géped összes gombja lock-ban a Szilamer miolock használata közben.
  2. Másold a miolock.exe programot a \Windows\Start Menu\Programs\ könyvtárba.
  3. Állítsd át Start > Settings > Personal > Buttons > Program Buttons menüben a Button 3 funkció gombot miolock.exe-re.
    Ezzel rendeled hozzá a fotó gombhoz a programot.
  4. A Start > Settings > System > Backlight > Advanced menüben szedd ki a pipát a "Turn backlight..." menü mellől.
    Ha ezt nem szeded ki, akkor a gép a beállított idő múlva kikapcsolj a képernyőt, azonban nem lesz lock-olva ettől még a géped. Ha mégis szeretnéd ezt a funkciót meghagyni, akkor azt fogod tapasztalni, hogy fotó gombos lock-olást követően a fotó gomb újbóli megnyomására a gép látszólag nem éled fel. Azonban tudj róla, hogy az összes gomb él. Amennyiben az előbbi beállítást nem teszed meg, akkor lock-olt állapotból úgy szedd ki, hogy megnyomod a piros gombot, majd a fotó gombot. Sajnos, ez a program hiányossága, jelenleg ezen a fejlesztő nem tud változtatni.
    Én egyébként nem hajtom végre ezt a beállítást, és ezzel a hibával használom a funkciót.
  5. Ugyan ebben a beállítés mezőben a "Tap screen..." maradjon bepipálva!
  6. A Start > Settings > System > Power > Advanced menüben szedd ki a pipát a "Turn off device..." mindegyikéből.
    Ha ezt nem szeded ki, akkor a gép a beállított idő múlva kikapcsolj a gépet, azonban nem lesz lock-olva ettől még a géped. Ha mégis szeretnéd ezt a funkciót meghagyni, akkor azt fogod tapasztalni, hogy fotó gombos lock-olást követően a fotó gomb újbóli megnyomására a gép látszólag nem éled fel. Azonban tudj róla, hogy az összes gomb él. Amennyiben az előbbi beállítást nem teszed meg, akkor lock-olt állapotból úgy szedd ki, hogy megnyomod a piros gombot, majd a fotó gombot. Sajnos, ez a program hiányossága, jelenleg ezen a fejlesztő nem tud változtatni.
    Én egyébként nem hajtom végre ezt a beállítást, és ezzel a hibával használom a funkciót.

Egyéb megjegyzések

A Szilamer miolock annyira lock-olja a gombokat, hogy lock-olt állapotban a sokáig nyomvatatott gombfunkciók sem élnek. Ez azért hasznos, mert így nem jön fel a teljes kikapcsolást felajánló ablak (piros gomb), sem a GPS koordináta SMS-ben küldése (lefelé hangerő gomb), és a diktafon funkció sem indul el (felfelé hangerő gomb), csak ha a gép unlock-olva van.

A 4. és 6. pontban leírtakat azért nem állítom be, mert így nem fogyaszt semmit a gép szinte, ha lock-ba nyomom. Azaz szépen lekapcsol a képernyő táp nélkül, ha véletlenül lock nélkül az asztalon hagyom. Valamint lekapcsolja suspend-be a gép, ha nem használok olyan alkalmazást, ami nem kívánja meg azt. A gyári lock funkcióval is így használtam.

Olvasd el Szappy megjegyzéseit a témával kapcsolatban!

Letöltés

Köszönöm, hogy figyelmesen végigolvastad, és nem kérdezel olyat, amiről amúgy itt írtam. :-)

Köszönöm Szilamernek a fáradozást azért, hogy Qtek 9000 tulajdonosként is hajlandó volt egy A701-es felhasználónak estéit rááldozva segíteni programozói tudásával! :)

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése