2008. november 24.

TouchLock: iPhone-os képernyőzár HP iPAQ 316-ra

Még csak béta, de már jól használható a HP iPAQ 316-ra készült alternatív képernyőzár program. Úgy működik, mint az iPhone unlock, vagy a Windows Mobile PDA-kra készült S2U2 szoftver. Azonban ez kifejezetten Windows CE 5.0 masinákra fejlesztette Bitblaster.
  • Elkészítettem hozzá egy lokalizált config.ini fájlt is, magyar szöveggel, más kép url-lel, már ezt mentettem el az innen letölthető változatba: TouchLock.zip
  • Az eredeti változat innen szedhető le, ez már újabb, de nincs benne a kiegészítésem: TouchLock.rar Azonban frissíthető a én csomagomban lévő verzió ezzel.
Telepítés, használat
  • Töltsd le a TouchLock.zip fájlt.
  • Tömörítsd ki, és a tartalmát másold a HP iPAQ 316-ra ide:
    \ResidentFlash\Program Files\TouchLock\
    Ha nem ide másolod be, akkor javítani kell a .bmp képek elérését a config.ini fájlban!
  • Készítsd parancsikont a TouchLock.exe fájlról.
  • Amennyiben a rendszerkönyvtárak átírányítását a registry-ben (klikk ide), akkor másold ide a parancsikont, ezzel automatikusan aktív lesz a szoftver minden (HP keretrendszer nélküli) WinCE indításkor:
    \ResidentFlash\IPAQ\OS\Windows\StartUp\
    Ha nincsen átirányítás, akkor nem sok értelme van, de ki tudod próbálni a működést, ha elindítod 2x egymás után a TouchLock.exe fájlt a HP iPAQ 316-on (elsőre csak aktivál).
  • Soft reset után CELauncher.exe-vel WinCE-módban indítva a gépet a TouchLock aktív lesz, beépül a memóriába. Ha kikapcsolod a gépet, majd bekapcsolod, éled a TouchLock, és lezárja a képernyőt, amit a zöld gomb teljes elhúzásával lehet kinyitni. A config.ini-ben sok minden állítható, finomhangolható majdnem tetszés szerint a szoftver. A képek is cserélhetőek.
Mivel béta változatról van szó, ráadásul első kiadás, ne várjunk S2U2 tudást tőle. Azonban ígéretes darab! Lehet, hogy fut más WinCE 5.0 eszközökön is, nem próbáltam, a készítő sem. HP keretrendszerben is használható, azonban ott nem kerestem megoldást rá, hogyan aktiválható automatikusan. Idővel az is meglesz biztosan.

Kapcsolódó írásom:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése